A tavaszi szavalóverseny megnyitóján Csépné Póray Kinga igazgató asszony megemlékezett a március 25-e jelentős eseményeiről. Ezek után Németh Lili, 8. osztályos tanuló egy-egy rövid Bartók Béla és Johann Sebastian Bach darabot adott elő zongorán. Utána az Oktatási Hivatal kérésének eleget téve, az európai szerzők napjának alkalmából készítettünk egy közös képet a kedvenc, hozott könyv magasba emelésével. Ezek után a gyerekek bementek a számukra kijelölt tanterembe, ahol először elmondták az előre kiadott kötelező verset, majd a szabadon választott versek következtek. Amíg a gyermekek versenyeztek, addig Mészáros János püspöki biztos atya Szent Ágota életével ismertette meg a kísérőket a Szent Ágota templomban.

A versenyre a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola és Óvoda (Alsószentiván), a Szent Gellért Általános Iskola (Pázmánd), a Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola (Lajoskomárom), a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola (Tatabánya), a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium (Érd), a Szent Imre Katolikus Általános Iskola (Ráckeve), a Szent Miklós Általános iskola (Nagykarácsony), a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola (Mór), a Szent László Általános Iskola (Bicske) és a Szent Ágota Általános Iskola (Sárszentágota) intézmények küldtek versenyzőt.

A vendéglátás és a hosszabb várakozás után került sor az eredményhirdetésre, hiszen tudjuk, hogy „a zsűri nehéz helyzetben van”. Az alábbi eredmények születtek:

1. osztály:

1. helyezett: Bak Larina (Ráckeve)
2. helyezett: Kántor Júlia (Tatabánya)
3. helyezett: Keresztes Bence (Sárszentágota)

 2. osztály:

1. helyezett: Harsányi Kinga (Tatabánya)
2. helyezett: Kiss Hanna (Lajoskomárom)
3. helyezett: Istvánfalvi Jázmin (Mór)

 3. osztály:

1. helyezett: Koros Lili Mária (Tatabánya)
2. helyezett: Matisz Csenge (Nagykarácsony)
3. helyezett: Kári László (Érd)

 4. osztály:

1. helyezett: Klotz Fanni (Pázmánd)
2. helyezett: Kiss Luca (Lajoskomárom)
3. helyezett: Szedresi Gergő (Tatabánya)

 5. osztály:

1. helyezett: Máthé Miksa László (Ráckeve)
2. helyezett: Fábián Dániel (Mór)
3. helyezett: Farkas Dávid (Mór)

 6. osztály:

1. helyezett: Kovács Boglárka (Lajoskomárom)
2. helyezett: Sipos Bence (Bicske)
3. helyezett: Pető Balázs (Sárszentágota)

 

Köszönjük a résztvevő gyermekeknek, hogy eljöttek hozzánk megmutatni a tehetségüket, a felkészítő tanáraiknak a munkájukat és a szervezőknek a segítséget!

 

Az eseményen készült fényképek itt tekinthetőek meg.