A tavaszi szavalóverseny megnyitóján Csépné Póray Kinga igazgató asszony megemlékezett a március 25-e jelentős eseményeiről. Ezek után Németh Lili, 8. osztályos tanuló egy-egy rövid Bartók Béla és Johann Sebastian Bach darabot adott elő zongorán. Utána az Oktatási Hivatal kérésének eleget téve, az európai szerzők napjának alkalmából készítettünk egy közös képet a kedvenc, hozott könyv magasba emelésével. Ezek után a gyerekek bementek a számukra kijelölt tanterembe, ahol először elmondták az előre kiadott kötelező verset, majd a szabadon választott versek következtek. Amíg a gyermekek versenyeztek, addig Mészáros János püspöki biztos atya Szent Ágota életével ismertette meg a kísérőket a Szent Ágota templomban.

ELF Bar tájékoztató

A hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódít egy új típusú eldobható elektronikus cigaretta, egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható eszköz.

Iskolánk 2024. február 10-én tartotta meg a hagyományos jelmezes felvonulását. Nagyon sok ötletes maskarát láthattunk. Köszönet érte a szülőknek!

2024. január 22.

Iskolánk diákjai és tanárai összegyűltek, hogy megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, melynek különleges jelentősége van hazánkban. 

Krisztus után 245 körül Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, gazdag család gyermekeként. Már gyermekkorában is történtek vele csodák.

Műsoros délután

Ki mit tud?

 

November utolsó szombatján

vidáman telt a délután!

 

A kultúrház tele volt emberekkel,

nőkkel, férfiakkal és gyerekekkel.

A 2023-24-es tanévben elért versenyeredményeink

Diákolimpia - foci

2023. november 8-án a Sárbogárdon szervezték meg a Diákolimpia labdarúgás sportágban a körzeti fordulót, melyen két csapatunk is részt vett. A III. korcsoportos fiúk az elsők lettek, míg a IV. korcsoportos csapat a második helyezést érte el. A következő forduló tavasszal lesz. A két forduló eredménye alapján lehet bejutni a megyei döntőre, mely a Videoton pályán lesz.

2023. október 24-én iskolánk átvehette a Székesfehérvári Egyházmegyétől a 9 személyes kisbuszt.

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt.

Az 1848/49-es esztendő mérföldkő a magyar nép történetében. A forradalom és szabadságharc évei ezek.

Iskolánk 6-7. osztályos tanulói szeptember 22-én pályaorientációs napon vettek részt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében.

2023. szeptember 20-án iskolánkba látogatott Váminé Hegyi Angéla, a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola kémiatanára.

A Szentlélek vezessen minket az új tanévben – Közös tanévnyitó Veni Sancte szentmisét ünnepeltek a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményei

2023. június 5-9.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2022-ben is meghirdette a Határtalanul! programot, melynek keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésére nyílik lehetőség. Iskolánk a 2022/23-as tanévben pályázott és 2.807 600 Ft-ot nyert.